"Güzel müziği ayırt edemeyen insana, eşek kulağı yakışır" Apollon

27 Ağustos 2010 Cuma

Hayatta Yaptıklarımız Sonsuza Dek Yankılanır



Yukarıdaki söz Roma İmparatorluğu'nun en karizmatik, gönlüllerde taht kuran Maximus Demicus Meridius'a aittir. Hayatın hiç bir zaman basit ve anlamsız olmadığının, her saniyeyi birer Maximus olarak yaşamamız gerektiğini hatırlatır bana. Tabiiki şu an itibariyle bir yaratıcılık çöküntüsü yaşamakta olan Hollywood denen mahallenin son yıllarda çıkardığı bir efsane olan Gladyatör filminden bahsediyorum. Filmi görenler hatırlar (hatırlamıyorsanız hemen hatırlayın!!) Maximus son derece karizmatik bir şekilde atının üstünde German barbarlarını birer eti pufa dönüşürmek üzere bekleyen Romalı askerlerin önünden geçer. Onu görür görmez bütün askerler ayağa kalkar, okçular oklarını ateşe verir ve emirlerini beklerler. (Bu arada bunları yazarken zamanında cokmu fazla yüklenmişiz cüneyt amcaya? Alt tarafı o biraz daha ölmeden önce yarım saat nasihat verirdi, arada bir 100 kere vurulup yanındaki hatunu fırlatıp ayakta ölürdü...) Maximus o sirada kurt köpeğiyle birlikte suvarilerinin yanına gider, kılıcını kaldırır ve şu sözleri söyler:

"Bundan üç hafta sonra tarlamda çalısıyor olucam. Siz de nerede olmak istediğinizi hayal ettiğiniz taktirde kendinizi orada bulacaksınız. Benimle kalın ! Formasyonunuzu bozmayın ! Kendinizi yüzünüze güneşin vurduğu yeşil bir çayırda bulursaniz merak etmeyin. Siz çoktan ölüp Elysium'a gitmişsiniz ! Kardeslerim ! Hayatta yaptıklarımız....Sonsuza dek Yankılanır."

Efendim Midasın Krallığı topluma açılmıştır. Konumuz bir ustadımızın dediği gibi “Futbol hiç bir zaman büyümek istemeyen çocukların büyük oyunudur.” Farklı bakışlı yorumlarımızla güncel futbol konularını yorumluyoruz. Amacımız  okurlarımızı her zaman soru sormaya yöneltip düşündürmektir. Futbolu bir kültür içinde insan oğluna getirdiklerini, dünya gündemiyle bağlantılarını ve etkilerini sorguliyacağız. Umarım blogumuz Maximus’un sözleri gibi sonsuza dek yankılanır ve dünyanın her yerinde insanları futbola biraz daha yakınlastırırız. Dünya’da Maximus’lara karşı olan German kabileleri bulunduğu müddetce hiç bir zaman krallığımızın kapılarının kapanmıycağına söz veririz.

Sevgılerımızı ve saygılarımızı sunarız,

Midas ekibi



Hiç yorum yok: