"Güzel müziği ayırt edemeyen insana, eşek kulağı yakışır" Apollon

26 Nisan 2011 Salı

12’YE 4 KALA



Küme düşecek takımlar artık iyice netleşti.

Şampiyon takım ise hala belli değil ama, şampiyonlar liginde oynama hakkını elde eden iki takım kesinleşti : Fenerbahçe ve Trabzonspor.

12’ye 4 kala, Fenerbahçe, aynı puana sahip olmasına rağmen, averaj üstünlüğü ile liderliği Trabzonspor’dan devraldı.

Şampiyonluk yarışında yelkovan bir “tık” daha ilerlerken, ardında yine unutulmaz an’lar, unutulmaz anılar bıraktı bizlere.

Heyecan, hüzün, korku, sevinç, üzüntü, coşku, öfke, hasılı saniye göstergesinin her bir ilerleyişinde nice karmaşık ve içiçe geçmiş duygularla, ardında tartışılan hakem kararlarını, yergileri, övgüleri hatta bir futbolcunun da gözyaşlarını bırakıp geçti gitti bir haftasonu daha.

Gelecek hafta sonunda bu nefes nefese yarış yine sürecek ve kimbilir yine neler olacak !? Zaten futbolun keyfi de burada işte ; “Kimbilir neler olacağının” önceden bilinmemesinde.

Birincisi ancak foto-finish’le belirlenen yarışların heyecanı bambaşkadır. İşte bu yarış da, o lezzette bir yarış. 12’ye 4 kala, iki rakip at başı koşmaya devam ediyorlar. Aralarında sadece santimetreler var.  Böyle bir finali izleyebilmek her zaman kısmet olmaz. Kıymetini bilip, keyfini sürmeye devam edelim.

Ancak devam ederken de, sonunda ipi yalnız biri göğüsleyeceğini, ama ikisinin de şimdiden alkışı hakettiğini aklımızdan çıkartmayalım. Yarışın sonunda, şampiyonluğun getireceği mutluluk doya doya yaşanmalı elbet ; ama bu yarıştaki ikincilik de hiç öyle derin hüzünlere değil, övünç ve gurur duygularıyla karşılanmalı bence. Öyle ya, “emek”, her koşulda saygı görmeli...

Hiç yorum yok: