"Güzel müziği ayırt edemeyen insana, eşek kulağı yakışır" Apollon

13 Mayıs 2011 Cuma

12’YE 2 KALA




Kasımpaşa ve Konyaspor’un ardından, 12’ye 2 kala Bucaspor ile de vedalaştık Süper Ligimizde. Onların yerine, iki eski dost ile yeniden buluştuk. Samsunspor ve Mersin İdmanyurdu. Bir süre yakın sularda gezindikten sonra, biri kuzeyden, öbürü güneyden tam yol gelip eski limanlarına demir attılar yine. Gelecek sezon Süper Lig’de top oynayacak üçüncü takım henüz belli değil. Ama maratonun sonuna iyice yaklaşıldı, yarışmacılar stadyumun pistine girmeye başladılar artık.

Puan cetvelinde 3, 4, 5 ve 6. sırada yer alacak takımların play-off mücadelelerine katılmaya hak kazanacağı Bank Asya Liginde bunu ilk garanti altına alan takım lider Samsunspor'u 3-1 yenen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oldu. Evinde Karşıyaka'yı 1-0 deviren Orduspor, bir ara düştüğü, ancak geçen hafta yeniden yükseldiği play-off potasındaki konumunu 4. sıraya çıkarak iyileştirirken, Tavşanlı Linyitspor'u 3-1 mağlup eden Çaykur Rizespor 5. sıradan yer kapmayı başardı. Rize'de teslim olan Kütahya ekibi ise 6. sıraya gerilese de, play-off potasında kalmayı sürdürdü. 7. sıradaki Boluspor ve 8. sıradaki Kayseri Erciyesspor'un da son hafta öncesi play-off iddiası devam ediyor.

Bakalım kimin nefesi yetecek play-off’lardan çıkmaya !?

Süper Lig’in zirve yarışı ise, heyecanını gittikçe daha da arttırak sürüyor. Şampiyonluk adaylarının önünde artık sadece iki engel kaldı. Halen hiç bir şey belli değil ve 12’ye 2 kala da, “her an herşey olabilir”.

Puan cetveline bakınca, 12’ye 3 kala ile, 2 kala arasında sanki herhangi bir şey değişmemiş gibi görünüyor. Oysa o kısacak zaman dilimi içinde yine neler, neler oldu !

Pazar günü saatlerimiz 20.00’yi gösterdiğinde, Fenerbahçe, yarışta burun farkı ile önde idi. Ama 21 dakika sonra, futbol hayatının bütün enerjisini bu yarışa saklamış görünen Burak, yine bir atak yapıp Trabzonsporu 2 adım öne geçirdi. Saatlerimiz 21.16’ya geldiğinde ise, geride kalmayı asla kabullenemeyen hırs küpü Lugano, asıl görevine fazla mesai yaptırak Burak’ın bu atağına cevap verdi ve Fenerbahçe yine Trabzonspor’un bir burun farkı önüne geçmeyi başardı. Bundan tam 26 dakika sonra, saatler 21.42’ye ulaştığında, adaylardan biri, Trabzonspor fena halde tökezledi. Ama daha “bu yarış burada bitti, artık toparlanamaz ve yarışı terkeder” düşünceleri kafalarda tamamlanmadan, yarışa tekrar öyle bir giriş yaptı ki, 21.43’te adaylar yine bir hafta önceki konumlarına geldiler.

Bunların dışında, 20.00 ile 21.45 arasında yer alan her dakikanın içinde daha ne keyifler, ne heyecanlar, ne umutlar, ne umutsuzluklar yaşandı ki, saymakla bitmez.

Binlerce yıl önce "Panta rhei" (Her şey akar) demiş  Efes’li Herakleitos üstad. Puan cetvelinde her şey eskisi gibi görünse de, işte bir çok şey daha aktı geçti yine 12’ye 2 kalaya ulaştığımızda. Şimdi ırmağın yeni sularını izlemeye hazırız.

Emenike imiş, teşvik primi imiş, hakem düdüğünü doğru kullanmamış, gerçekten bırakalım artık bunları. Bunların hiç biri bu ırmağın suyunu bulandırmaya yetmez. Asıl ırmağın içinde akan emeğe, güzelliklere, heyecanlara bakmamız gerekmiyor mu sizce de !? Ama diyorsanız ki, bu ırmağın suyu zaten kirli, o halde kendinize başka keyifler arasanız ya, boş yere asabınızı bozup, vaktinizi ziyan edeceğinize ! Öyle değil mi ama, kirli su’dan temiz hiçbir şey çıkamayacağına göre... !!!

O.K.

Hiç yorum yok: