"Güzel müziği ayırt edemeyen insana, eşek kulağı yakışır" Apollon

10 Aralık 2010 Cuma

POLİSİN ORANTISIZ GÜÇ KULLANMASI BEŞİKTAŞ’I KURTARDI (!)


ESKİŞEHİRSPOR 2 – BEŞİKTAŞ 0
 
Teknik Direktörün “nasıl futbol oynamak isterdiniz acaba !?” sorusuna Başkanının “saldırın, saldırın, saldırın” diye cevap verdiği Beşiktaş, saldırı silahlarından mahrum olmasına rağmen Eskişehirspor’a da saldırmaya kalkınca, kalesinde –her zamanki gibi- bir yığın gol pozisyonu ve 2 adet de gol gördü.

Beşiktaş’ın ise serbest vuruştan bulabildiği tek bir ciddi gol pozisyonunun dışında başka önemsenebilecek pozisyonu yoktu.

Guti oyundan atılmasa idi ne olurdu !? Bunu kimse bilemez ama, maç 11’e 11 oynanırken Eskişehirspor’un değerlendiremediği 3 net gol pozisyonu var.

Öte yandan, maçın galibi skora göre değil de tarafsız bir jüri tarafından belirleniyor olsa, Eskişehirspor’un her halde oybirliği ile galip ilan edileceğine eminim.

Ama polis hakemimiz Bünyamin Gezer, kendisinden rakibi için şirin şirin kart isteyen Guti’ye karşı orantısız güç kullanarak onu oyundan atınca, bu durum takımın  halinden sorumlu olanlar için sığınılacak çok güzel bir mazeret, taraftar için de dertlerini üzerine ciro edebilecekleri bir teselli vesilesi oldu.

Oysa açıkça görülüyor ki, Beşiktaş’ın henüz çözülememiş ciddi problemleri var. Bunları rakip takımların futbol anlayışlarına,  hakemlere yüklemeye kalkışmak yerine, doğru teşhisler koyup çözümleri kendi içinde aramaya çalışmak şüphesiz ki Beşiktaş’ın geleceği için en doğru yaklaşım olacaktır.

1 yorum:

Lacorte dedi ki...

Bir Besiktas taraftari olarak takimimin oyununa ve Guti'nin simarikligina olan uzutuntum ve kizginligim bu aralar hat saffada. O kadar belli ki calismadiklari ve rakip takimi kucumsedikleri... Bunun nedeni de Schuster'in lackaligi. Zanneditti ki, takim 2 tane guclu rakibi zar zor yenince onune geleni yenecek. Eskisehir gibi cok yuksek seviyede mucadele eden takimin GS'ye benzemeyecegini anlamamis teknik direktor. Artik bu saatten sonra sampiyonluktan kimse cikip bahsetmesin. Liderin 12 puan arkasinda daha ligin ilk yarisi bitmeden kalindigina gore, artik 3. yada 4. sira icin mucadele etmeli. Simdi Fernandes'i ya da Almeida'yi alsaniz ne olur. Belki avrupada kismen kolay bir rakip gelirse belki son 16'ya kalirsiniz o kadar. Yazik gercekten yazik.