"Güzel müziği ayırt edemeyen insana, eşek kulağı yakışır" Apollon

4 Aralık 2010 Cumartesi

Salatalık Etkisi

Cuma akşamı Galatasaray taraftarlarının Florya’yı bastığını öğrendik. Önlerine salatalıklar serip “Bunlardan cacık olur, sizden hiç bir şey olmaz” (sansürlenmiştir) pankartlarıyla oyuncuları protesto etmişler. Takımlarını desteklemek adına hiç yakışmasa da, bu yaratıcı protestonun Cumartesi akşamı oyuncuları biraz da olsa uyandırdığını gördük

Hiç beklenmedik zamanlarda yanlış yapılan hamleler pozitif etkenler yaratabilir. Hafta içi beklenmedik bir şekilde Elano’nun aniden gönderilmesi, zorunlu olarak Aydın’ın takıma girmesini sağladı. Galatasaray’ın mevcut kadrosunda, özellikle Arda’nın eksikliğinde, Aydın'ın her zaman takıma girmesinin gerektiğini bir kez daha gördük. Sabri ile sağ kanattaki uyumu, istekli görünümü ve etkili presleri Galatasaray için skoru değiştiren en önemli etkenlerden biriydi. Geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş derbisinin ilk yarısını hatırlarsak, Galatasaray Kasımpaşa karşısında aynı baskılı oyununu devam ettirdi. Bu sefer farkı getiren sağ kanatta Aydın – Sabri anlaşması Galatasaray forvetini bal yapmayan arıdan, bir kaç kaşık bal yapabilen arıya çevirmiş oldu. Galatasary’ın şu anda ihtiyacı olan en önemli şey Galatasaray ruhunu taşıyan ve fiziksel olarak 90 dakika ayakta  kalabilen oyuncuları sahada oynatmak. Dünya’nın en klişe laflarından biri “her düşüşün bir çıkışı vardır” kelimesidir. Galatasaray'ın mevcut durumunu etkili kullanıp Aydın ve Emre Çolak gibi oyunculardan yeni Arda Turan’lar çıkarmaya çalışması gerekiyor.

Kasımpaşa’nın neden sadece 8 puanla ligin dibinde olduğunu maç boyunca oyun disiplininden kopuk oyununda gördük. Maç berabere devam ederken özellikle Hakan Balta’nın tarafında boş kalan Yekta’ya pas atamadıkları için sadece bir gol pozisyonuyla maçı bitirdiler. Birinci golü yedikten sonra halı sahada bile yapılmayacak bireysel hatalar ve oyundan tamamen kopuk defanslarıyla sayısız gol pozisyonu veren Kasımpaşa’nın Süper Lig’de günleri sayılı gibi gözüküyor. Galatasaray'da bahsedilmesi gereken başka bir oyuncu takım içinde huzursuzluklara sebep olan Ayhan’dı. Pino kaleciyle karşı karşıya golleri cömertçe kaçırdıkça kendisine sinirlenen Ayhan’la en sonunda kavga edecek düzeye geldi. Ayhan bu maçta Pino’ya bu kadar kızıyorsa, Guiza ile 10 dakika maç oynasa olacakları düşünmek bile korkutucu.

Galatasaray’ın gollerinin tamamının sağ kanattan gelmesi, Aydın’ın 1 ve Sabri’nin 2 asistle oynaması ve Kasımpaşa’nın futboldan tamamen uzak oyunu farkı getiren etkenlerdi. Galatasaray çok kötü bir Kasımpaşa karşısında biraz salatalık etkisi, biraz zorunlu yapılan doğru değişiklerle 4 haftadır göremediği galibiyet yüzünü görmüş oldu. Galatasaray'lı oyunculardan doğru seçimlerle birlikte cacıktan çok daha fazlası olabilir, fakat Kasımpaşa için aynı şeyleri söylemek çok zor gözüküyor. 

1 yorum:

by yigit dedi ki...

galatasaray taraftarını kutluyorum yaratıcılıklarından dolayı ve elanonun gidişi takıma olumlu veya olumsuz ne kattığı zamanla belli olur fakat bir hareketlilik getirdiği gerçek (ani gidişinin şokuyla)