"Güzel müziği ayırt edemeyen insana, eşek kulağı yakışır" Apollon

17 Şubat 2011 Perşembe

BEŞİKTAŞ'A YAZIK EDİLİYOR

BEŞİKTAŞ 1 – DİNAMO KİEV 4




Başkanının ifadesine göre futbol kamuoyunun fena halde kıskandığı, ama kıskananların dahi kimseye çaktırmadan keyifle maçlarını izlediği, bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu, Spor Toto Ligi'nde liderin 15 puan gerisinde 6. sırada bulunan ve üç gün önce kaptanını kovan dünya takımı Beşiktaş, dünya çapındaki teknik direktörü Bernd Schuster’in ifadesiyle, Türkiye’deki gibi 1960’ların futbolunun oynanmadığı UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında, henüz başlamamış olan Ukrayna Ligine hazırlanmakta olan ve ter atma idmanına çıkmış gibi kendini hiç zorlamadan oynayan Dinamo Kiev’e 1 – 4 yenildi. Bu arada, dünya yıldızlarının da yıldız olmayanlarının da hiç bir varlık gösteremediği maç sırasında, sahte hareketlerini bir kaç defa hakeme yutturarak takımına bedavadan faul atışları kazandıran Beşiktaş’ın bir 3. dünya takımı olan İnter’den postalanmış ve postalanması da İnter taraftarlarınca mutlulukla kutlanmış en büyük dünya yıldızı oyuncusu Quaresma da, maçın son dakikalarında ortada akıl ve mantıkla açıklanabilecek herhangi bir sebep bulunmamasına rağmen, herhalde “yine Portekizli hakemin yurttaş cömertliğinden yararlanırım, hem de bir güzel rahatlarım” düşüncesiyle olsa gerek, topu ileri doğru vuran rakip oyuncuya arkadan sağlam bir tekme atarak yere serdikten sonra, hakemden kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Kendi kendine  ve kendi dilinde herhalde pek hoş olmayan şeyler söyleyerek sahayı terk ederken de, tekmeliklerini ve üzerinde bulunan çeşitli aksesuarları öfke ile bir o yanına bir bu yanına fırlatarak sahaya saçtı. İşin daha da hoş tarafı, bu futbolcu soyunma odasına bir çok Beşiktaşlı taraftarın alkışları ve lehine yapılan tezahüratlar ile uğurlandı. Bu taraftarların, Fenerbahçe’ye gol attıktan sonra cinsel organını avuçlayan ve bu nedenle de Beşiktaş’ın ahlaki değerleri ile bağdaşmadığı gerekçesiyle takımdan kovulan Pascal Nouma’nın hayranları ile onların o zaman küçük olan kardeşleri ve çocukları olmaları çok muhtemel.

Beşiktaş’a gerçekten çok yazık oluyor. Daha doğrusu Beşiktaş’a yazık ediliyor. Beşiktaş’ı kendi öz değerlerine döndürecek gerçek Beşiktaşlılar'ın tez vakitte Beşiktaş’a sahip çıkmalarını diliyorum.

Not : Bu yazımı yayınladıktan sonra Bernd Schuster'in maç sonu konuşmasında, maçtan sonra memnuniyetsizliklerini ortaya koyan taraftarlar için, "Bu takımın sorumlusu benim, beğenmeyen stada gelmesin, evinde otursun" dediğini duydum. Ne diyeyim artık, "eceli gelen hav hav cami duvarına siğer" diye bir atasözü vardır ya, hani ondan misal "vedası gelen teknik direktör de takımının taraftarına sallar" herhalde.

Hiç yorum yok: