"Güzel müziği ayırt edemeyen insana, eşek kulağı yakışır" Apollon

28 Şubat 2011 Pazartesi

YUH !





Ceza Hukukunun en önemli iki evrensel ilkesi “Kanunilik” ile “Suç ve Cezada Şahsilik” ilkeleridir.

“Kanunilik” ilkesine göre, “Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için kimseye ceza verilemez ve güvenlik tedbiri uygulanamaz”.

“Şahsilik” ilkesi ise, suçu işleyenin cezadan bizzat sorumlu olması, failin/faillerin dışındaki kişilere doğrudan doğruya bu sorumluluğun yüklenmemesi ve cezalandırılmaması demektir.

Demokratik hukuk devletinin en önde gelen görevi suçsuz insanı korumaktır. Hukuk devletlerinde suçsuz 1 kişinin haksız yere cezalandırılması ihtimali karşısında, 1000 suçlunun cezasız kalması evladır. Bu, demokrasinin bedelidir.

Yaklaşık bir haftadan beri, özenle kurduğumuz ve emekle geliştirmeye çalıştığımız midaskral.blogspot.com sitemize giremiyoruz. Bizim gibi, milyonlarca yurttaşımız da ne kendi bloglarına, ne de severek izledikleri diğer bloglara artık giremiyorlar. Bu güne kadar da bizlere bu olumsuzluğun nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapılma ihtiyacı duyulmadı. Sanki bizler “hakları olan insanlar” değil, “ayrık otlarıyız”. Milyonlarca insan bu süre zarfında, bu olumsuzluğun kendilerinden kaynaklandığını düşünerek, saatlerce uğraşarak bilgisayarlarının ayarları ile oynayıp durdu, türlü türlü yollar denedi. Sonunda bu gün yapılan denemelerde, karşımıza yukarıda resmini koyduğum ve her yönü ile çirkin bu yazı çıktı. Ülkemizde uygulaması olmayan bir Amerikan hakimi çekici ve üzerinde Türkçe karakterler kullanılmadan yazılmış şu yazı : “Bu Siteye Erisim Mahkeme Karariyla Engellenmistir”. Başka hiç bir açıklama yok. Düşünebiliyor musunuz, her gün bizzat kendinizin ve takipçilerinizin defalarca girdiği sitenizin birdenbire Mahkeme Kararı ile karartıldığını gördüğünüzde dehşete kapılmamanız, demek ki ben bir suç işlemişim ve mahkemelik olmuşum diye düşünmemeniz korkmamanız, endişelenmemeniz mümkün mü !? İşte ben de milyonlarca kişi de bugün bu duyguları yaşadı, neşeleri, huzurları kaçtı. Belki de daha milyonlarca kişi aynı olumsuz duyguları yaşamaya devam etmekte veya ileride yaşamaya başlayacak.

O saçmasapan, düşüncesiz, acaip ve saygısız yazıda, hangi mahkeme, hangi nedenle sitenize girişimi engellemiş, hiç bir bilgi yok. “Engellenmiştir”, işte o kadar !

Saatler sonra kulaktan kulağa bir Mahkemenin kararı ile, bütün blogspot.com bloglarına yasak getirildiği söylentisi dolaşmaya başladı. Bu haber doğru mu, değil mi henüz belli değil ama, gördük ki, bütün blogspot.com sitelerine giriş engellenmiş durumda.

Belli ki, biri ya da birileri blogunu kötüye kullanmış, Mahkeme de kötüye kullananları engelleyeceğine, youtube misali, yaş mı, kuru mu bakmaya gerek görmeden ne kadar blogspot.com sitesi var ise tamamını yasaklamış.

Hakikaten korkunç ! 21. yüzyılda yaşıyoruz ama inanılacak gibi değil ! 3-5 serseri maç esnasında sahaya birşeyler atar, saha kapatılır ve cezayı cebinde kombineleri olan binlerce suçsuz insan öder. Bir avuç Yunanlı it, youtube’a Atatürk aleyhine, Türkiye aleyhine bir takım saçma sapan videolar koyarlar, cezayı youtube’a girmesi yasaklanan milyonlarca masum Türk insanı öder. Bir kaç münasebetsiz mahluk kendilerine blog kurup, münasebetsiz şeyler yaparlar, cezayı bloglarına giremeyen milyonlarca suçsuz insan öder. Öte yandan da, milyar dolarlık adı büyük servis sunucular, blogspot.com’lar sizi insan yerine koyup da doğru dürüst bir bilgilendirmede bulunmazlar.

Ben “kanunilik” ilkesine göre hangi suçu işledim ki blogum yasaklandı ve “cezada şahsilik” ilkesi varken,  başkasının suçunun cezası neden bana çektiriliyor !!!???

Yazıklar olsun ki yazıklar olsun, yuh olsun ki yuhlar olsun !!!

Not : Ceza Hukukunun bir başka temel evrensel ilkesi de “eşitlik” ilkesidir. Bu saçmasapan ceza karşısıda, (denemez ya) haydi diyelim “elle gelen düğün bayram , bu haksızlık herkese eşit olarak uygulanacak !”. Yoo ! Kazın ayağı öyle de değil malumunuz. Bilgisayar ve internet teknolojisini biraz bilenler, youtube yasağında olduğu gibi, su içercesine bu yasağı delecek ama diğerleri onlar adına da haksız cezayı çekmeye devam edecek.

Öte yandan, Ceza Hukukunun olduğu kadar, hayatın da temel evrensel ilkelerinden bir başkası da, “uygulanamayacak cezayı verme” ilkesidir. Zira o taktirde, sadece elde patlayan cezalar, otoritelerin inandırıcılığını ve saygınlığını zedeler, komik durumlara düşmelerine neden olur.

2 yorum:

Lacorte dedi ki...

Digiturk'un bir yaptirimi diye biliyorum. Hatta Lig Tv'de surekli aciklama yapiyorlar. Bazi blogspotlar ucretsiz mac yayini veriyorlarmis diye...

Midas dedi ki...

Evet nihayet öğrendik ne olduğunu. Bazı blogspotlar maç yayını veriyorlarmış diye, o üç beş münasebetsizin cezasını milyonlarca suçsuz insanın çekmesine karar verilmiş. 22. yüzyıl için de pek ümidim yok ama, inşallah 23.yüzyılda filan hukuk devleti olmayı başarabiliriz.