"Güzel müziği ayırt edemeyen insana, eşek kulağı yakışır" Apollon

29 Kasım 2010 Pazartesi

Krallık Özel - El Clasico Yorumları

Marsyas:

Dünya da ilk çıkan bilgisayar oyunu Pong’dur. Pong’un tek amacı iki tane çubuk arasında topu bir taraftan diğer tarafa geçirmekir. Bu basit fakat çağ açan oyun Barcelona’nın pas oyununu hatırlatıyor. El Clasico oynanmadan önce ilk defa iki takımın eşit olduğu söyleniyordu. Fakat maç eşitlikten çok PES’i yeni oynamaya başlamış bir çaylak ile senelerin PES oyuncusunun maçı gibiydi. Mourinho Madrid’i her zamanki taktiğinde oynattığı için Barcelona karşısında adeta ezildi. İnter'deki sağlam defans oyuncularına sahip olmadığı için aynı anlayışta Çanakkale geçilmez taktiği yapamazdı. Fakat 5 farklı mağlubiyet alacak kadar da aciz duruma düşmesi yanlış taktiksel anlayışıdır. Futbolun asla sadece futbol olmadığı bir karşılaşmada bir futbol ideolojisinin üstünlüğüne şahit olduk.

Midas:

3 sezondur aynı teknik direktörün yönetimindeki, ilk 11’i, 10’u en az 3 yıl birlikte oynamış 5’i Katalan kökenli 8 İspanyol ve 3 yabancıdan oluşan Katalan Takımı Barcelona, bu sezona yeni bir teknik direktörün yönetiminde başlayan, ilk 11’i, 5’i yeni transfer 8 yabancı ve 3 İspanyol’dan oluşan “Yıldızlar Topluluğu”nu 5-0 yendi.
“Takım”ın, maç boyunca % 67 oranında topa sahip olarak, % 89’u başarılı olmak üzere 684 pas yapmış olmasına karşın, “Yıldızlar Topluluğu” ancak % 33 oranında topa sahip olabildi ve % 74’ü başarılı 331 pas yapabildi. Bir diğer ifade ile, “Yıldızlar Topluluğu”nun 249 başarılı pas’ı, “Takım”ın 609 başarılı pas adedinin sadece % 40’ı kadar. Bu istatistikler, maçı ve sonucunu yorumlamakta fazlası ile yeterlidir düşüncesindeyim.

Lacorte:

Barcelona gecen sezon ezdigi Real Madrid'e yine top yuzu gostermedi.  Madrid'in kayda deger 1 sutu bile yoktu; Valdes uzun zamandir en rahat macini oynadi. Herhalde Mourinho'nun gecen haftaki "Bu mac benim icin diger maclardan farksiz" aciklamasi, skorun Madrid icin bu kadar kotuye gidebilecegini tahmin etmesinden dolayiydi.  Ronaldo icin bir not dusmek istiyorum. Bir yildiz oynadigi butun El Classico'larda bu kadar mi etkisiz olabilir.  Messi'nin niye onun onunde oldugu cok acik.  Gecen sene Pellegrini, neredeyse sadece Barca'yi yenemeyip sampiyon olamamisti. Cok cok buyuk ihtimal Mourinho'da ayni sorunu yasayacak...

1 yorum:

by yigit dedi ki...

ünümüzdeki bikaç yıl daha bu futbolu izleyecek olmak buyuk şans arada madrid belki yenecektir ama bu istisnadan öteye geçmeyecektir,ama madridteki hoca kıyımı böle giderse joseyide yer ilk ben söleyim